Εθνικής Αντιστάσεως 73 - Χαλάνδρι 15231 - Τηλ.: +30 210 6755667 & +30 210 6745619 - Fax.: +30 211 1205590 - Email: gicct@otenet.gr
 Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις »
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
    Επιμελητήριο
    Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις
     ανακοινωσεις Μελών του Επιμλητηρίου
    Υπηρεσίες για Μέλη
    Ελλάδα (Greece)
    Ισραήλ
    Δραστηριότητες
    Ευκαιρίες Εργασίας
    Eπικοινωνία
 Αναλυτικές Πληροφορίες...

   Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ.

  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης.
Αυτή η καταχώρηση έγινε: Τετάρτη 30 Οκτώβριος, 2013.
   Αναλυτική Περιγραφή

   Στα πλαίσια της Πρωθυπουργικής Επίσκεψης και του Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ στις 8-9 Οκτωβρίου 2013, το Επιμελητήριο μας είχε ισχυρή παρουσία με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Παΐσιο.

Η Επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδος στο Ισραήλ είναι υψίστης σημασίας καθώς πέραν από τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχουν οικονομικές συνέργειες δια των οποίων δημιουργούνται επιχειρηματικές ευκαιρίες με όφελος και για τις δύο χώρες της Μεσογείου

. Το Επαγγελματικό Φόρουμ άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο οποίος εξήρε τη θερμή υποδοχή των Ισραηλινών και αναφέρθηκε διεξοδικά στο ενδιαφέρον της Ελλάδος για επενδύσεις σε όλους τους τομείς-ενέργεια, real estate, τουρισμό, γεωργία, ιατρική, τονίζοντας ότι το κλίμα είναι ιδιαιτέρως ευνοϊκό. Υπογράμμισε ότι οι προοπτικές είναι ικανοποιητικές και μπορούν να γίνουν είτε με μεταφορά κεφαλαίων είτε με τη μεταφορά τεχνογνωσίας τονίζοντας το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι ιδιαιτέρως εργατικοί. Ιδιαίτερα μίλησε για τον Τουρισμό που αυξήθηκε αλματωδώς τα τελευτά χρόνια από 70.000 σε 400.000 και εστίασε στην πιλοτική προσπάθεια του Επιμελητηρίου για τον ορεινό Τουρισμό που είναι λιγότερο γνωστός στους Ισραηλινούς.

Ο κ. Φιτσώρος Πρόεδρος της TEVA HELLAS και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και ομάδα επιχειρηματιών επισκέφθηκε εγκαταστάσεις ιατρικού και φαρμακευτικού ενδιαφέροντος και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας ανταλλαγής τεχνογνωσίας και μεταφορά καινοτομίας σε τομείς υψηλού επιστημονικού επιπέδου καθώς πανεπιστήμια και βιομηχανίες του Ισραήλ διακρίνονται παγκοσμίως και στις δύο αυτές κατηγορίες

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε το ερευνητικό Ινστιτούτο Volcani- που ασχολείται με την έρευνα της γεωργικής τεχνολογίας και τροφίμων και συζήτησε θέματα συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας.

Το μέλος του Δ.Σ. κος Ροβέρτος Αλχανάτης συνάντησε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο των Ισραηλινών Επιμελητηρίων και συζήτησε δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων προς όφελος των μελών τους. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του εξαγωγικού Ινστιτούτου και παρακολούθησε θεματική συνεδρία με τίτλο «Πως εξάγω στο Ισραήλ». Στην συνεδρία παραβρέθηκε ο Υφυπ/γος κ. Ν. Μηταράκης και μέλη της Ελληνικής Επιχειρηματικής αποστολής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης υπογράφηκαν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των οποίών στην Ενέργεια και διαχείριση υδάτινων πόρων, στον πολιτισμό, τουρισμό, παιδεία και ασφάλεια. Επίσης υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ του Invest in Greece και του Invest in Israel.

Ακούστε τη συνέντευξη του Προέδρου του Επιμελητηρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ με την ευκαιρία του Επιχειρηματικού Φόρουμ κατά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ στις 8-9 Οκτωβρίου 2013.

http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=63995