Εθνικής Αντιστάσεως 73 - Χαλάνδρι 15231 - Τηλ.: +30 210 6755667 & +30 210 6745619 - Fax.: +30 211 1205590 - Email: gicct@cosmotemail.gr
 Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις »
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
    Επιμελητήριο
    Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις
     ανακοινωσεις Μελών του Επιμλητηρίου
    Υπηρεσίες για Μέλη
    Ελλάδα (Greece)
    Ισραήλ
    Δραστηριότητες
    Ευκαιρίες Εργασίας
    Eπικοινωνία
 Αναλυτικές Πληροφορίες...

   Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ....ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης.
Αυτή η καταχώρηση έγινε: Τετάρτη 26 Φεβρουάριος, 2014.
   Αναλυτική Περιγραφή

   ΤΟ ΒΗΜΑ Του Αχιλλέα Χεκίμογλου 23/2/2014

Ρόλο γέφυρας μεταξύ Ευρώπης και Ισραήλ στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας μπορεί πλέον να διεκδικεί η Ελλάδα έπειτα απο την επιτυχημένη πρώτη ελληνική αποστολή στην αεροδιαστημική που επισκέφτηκε πρόσφατα την Χάιφα και το Τελ Αβίβ και συμμετείχε στο 9ο Διεθνές Συνέδριο Αεροδιαστήματος «Ιλάν Ραμόν».

Η υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ στον χώρο της αεροδιαστημικής που σήμερα περιορίζεται σε συστήματα πρόωσης, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να διευρυνθεί.

Οι ελληνικές εταιρίες της αεροδιαστημικής από κοινού με σημαντικές ισραηλινές επιχειρήσεις συζητούν πλέον ανοιχτά τη συνεργασία σε τέσσερα πεδία: τα ηλεκτρονικά συστήματα για χρήση στο Διάστημα, τους αισθητήρες, τα σύνθετα υλικά και την τηλε- επισκόπηση.

Στην αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων του Διαστήματος. Όπως τόνισαν,οι Ισραηλινοί εντυπωσιάστηκαν από τα βήματα προόδου της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας. Η αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με στελέχη της Rafael, της Elbit και της Israeli Aerospace Industries, που είναι μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες στον κόσμο στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Το Ισραήλ είναι μερικά χρόνια μπροστά από την Ελλάδα στην αεροδιαστημική. Δεν είναι μόνο η ύπαρξη μεγάλων βιομηχανιών αλλά η ίδια η ιδιαιτερότητα του ισραηλινού μοντέλου εκπαίδευσης που ωθεί τους νέους στην τεχνολογία και τις επιστήμες από μικρή ηλικία. Μαθητές ενός δημοσίου λυκείου παρουσίασαν στον εκθεσιακό χώρο τον δορυφόρο που σχεδίασαν και στην συνέχει κατασκεύασαν στο σχολείο. Η Ισραηλινή Υπηρεσία Διαστήματος αλλά και εταιρίες αεροδιαστημικής δέχτηκαν να αναλάβουν το κόστος του 1 εκατ. δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την εκτόξευση του δορυφόρου στο Διάστημα.