Εθνικής Αντιστάσεως 73 - Χαλάνδρι 15231 - Τηλ.: +30 210 6755667 & +30 210 6745619 - Fax.: +30 211 1205590 - Email: gicct@cosmotemail.gr
 Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις »
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
    Επιμελητήριο
    Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις
     ανακοινωσεις Μελών του Επιμλητηρίου
    Υπηρεσίες για Μέλη
    Ελλάδα (Greece)
    Ισραήλ
    Δραστηριότητες
    Ευκαιρίες Εργασίας
    Eπικοινωνία
 Αναλυτικές Πληροφορίες...

   ΠΡΟΣΩΠΑ

Αυτή η καταχώρηση έγινε: Τετάρτη 16 Ιούλιος, 2014.
   Αναλυτική Περιγραφή

    ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΕΘΝΟΣ Του Χρίστου Τελίδη 9/7/2014

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο ΑΠΘ, για να βρεθεί απο το 1989 με μια υποτροφία στο Ισραήλ και έπειτα απο μια λαμπρή επιστημονική πορεία να είναι ο πρώτος μη Εβραίος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο.

Με ειδίκευση στην Νευρολογία και τη Νευροανοσολογία ο 52χρονος Δημήτρης Κρούσης είναι διευθυντής του Κέντρου Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας του τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Hadassah, το οποίο έχει να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό έργο στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (ALS).

Μπορεί οι επιστήμονες να εκτιμούν ότι ακόμη βρίσκονται σχεδόν στα μισά της προσπάθειας,είναι όμως αισιόδοξοι, αφού οι ασθενείς ανταποκρίνονται στη θεραπεία,με τα συμπτώματα να υποχωρούν και την εξέλιξη της νόσου να επιβραδύνεται.

Μπορεί ο Δ. Καρούσης να εργάζεται σε μια χώρα με υψηλό επίπεδο έρευνας, όμως δεν έχει χάσει την επαφή του με την Ελλάδα και στο επιστημονικό πεδίο. Συνεργάζεται με επιστήμονες τόσο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ όσο και του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Αθήνας καθώς και του Ινστιτούτου «Παστέρ».