Εθνικής Αντιστάσεως 73 - Χαλάνδρι 15231 - Τηλ.: +30 210 6755667 & +30 210 6745619 - Fax.: +30 211 1205590 - Email: gicct@cosmotemail.gr
 Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις »
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
    Επιμελητήριο
    Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις
     ανακοινωσεις Μελών του Επιμλητηρίου
    Υπηρεσίες για Μέλη
    Ελλάδα (Greece)
    Ισραήλ
    Δραστηριότητες
    Ευκαιρίες Εργασίας
    Eπικοινωνία
 Αναλυτικές Πληροφορίες...

    ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αυτή η καταχώρηση έγινε: Δευτέρα 11 Ιούλιος, 2016.
   Αναλυτική Περιγραφή

   Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) διοργάνωσε σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και την Ένωση Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ισραήλ (AEAGTSI - Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel) εκδήλωση με θέμα : «Η στρατηγική της Ανεξάρτητης Ανάπτυξης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, με Καινοτομία και Συνεργασία με έμφαση στο περιβάλλον, την ενέργεια, την κατασκευή, την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό.

Στην εκδήλωση προσεκλήθη εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας να απευθύνει χαιρετισμό. Παρευρέθηκε η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Έφη Βουδούρη η οποία μίλησε για το ρόλο του Επιμελητηρίου ο οποίος συνίσταται στην διεύρυνση και σύσφιξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών .

Μεταξύ άλλων η κ. Βουδούρη ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν τελευταίως βελτιωθεί τόσο στον πολιτικό όσο και οικονομικό τομέα και τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις.

Ανέφερε ότι υπάρχουν δυνατότητες και ευκαιρίες για κοινές δράσεις για δυνατότητα απασχόλησης με Έλληνες επιστήμονες και Επιχειρηματίες σε διάφορους τομείς όπως ο τομέας της ενέργειας και ειδικότερα της επεξεργασίας υδάτινων πόρων, αφαλάτωσης και επεξεργασίας λυμάτων,

o τομέας της των νεοφυών επιχειρήσεων,(startups)με κατεύθυνση την καινοτομία και τεχνολογία στον οποίο το Ισραήλ κατέχει ηγετική θέση , καθώς και ο τομέας της ιατρικής έρευνας.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο ανοίγονται νέες ευκαιρίας συνεργασίας είναι ο κατασκευαστικός τομέας με ιδιαίτερη έμφαση στις κατασκευές ιδιωτικών έργων μέσω συμπράξεων και κοινοπραξιών Ελληνικών τεχνικών εταιρειών με αντίστοιχες Ισραηλινές καθώς και οι εξαγωγές δομικών υλικών

. Για το σκοπό αυτό το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ διοργάνωσε και διοργανώνει ημερίδες με σημαντικούς προσκεκλημένους από το Ισραήλ για να ενημερώσουν και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη τόσο των νεοφυών επιχειρήσεων όσο και της τεχνολογίας του νερού.

Επιπλέον στο αμέσως προσεχές μέλλον θα πραγματοποιηθεί αποστολή στο Ισραήλ με θέμα τον κατασκευαστικό τομέα.

Κλείνοντας την εισήγηση της η κ. Βουδούρη ανέφερε ότι το Επιμελητήριο είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για παροχή πληροφοριών και βοηθείας.