Tel: +30 210 6755667 & +30 210 6745619
Επιλέξτε Γλώσσα: + Επικοινωνία


Ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου 22 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2017 στο Ξενοδοχείο CROWNΕ PLAZA η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου μας με μεγάλη προσέλευση φίλων και μελών.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, μιλώντας και εκ μέρους του Δ.Σ., και αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μίλησε για τις σχέσεις των δύο χωρών στον εμπορικό και οικονομικό τομέα που βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες τόσο σε πρωτογενές όσο και σε τεχνολογικό και τουριστικό επίπεδο και τόνισε το ρόλο του Επιμελητηρίου μας.

Η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Irit Ben Abba τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της και απευθύνοντας χαιρετισμό μίλησε για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ και τις δυνατότητες περεταίρω ανάπτυξης τους σε όλους τους τομείς και κυρίως στις νεοφυείς επιχειρήσεις, στην συνεργασία και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας .

Με θερμά λόγια , μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις σχέσεις των δύο λαών αλλά και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε πως ο πατέρας του, Κωσταντίνος Μητσοτάκης, 10 ημέρες αφότου έγινε πρωθυπουργός το 1990, προχώρησε στην επίσημη αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ, «διορθώνοντας μια παραφωνία», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ ένα μήνα μετά πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

.«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι στρατηγική σχέση με μεγάλο βάθος, μια σχέση που δεν αμφισβητείται στον πυρήνα της» είπε, προσθέτοντας πως η χώρα μας έχει να μάθει πολλά από το Ισραήλ στον μεταρρυθμιστικό τομέα και στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Ισραήλ αποτελεί ένα προσιτό παράδειγμα για την Ελλάδα, καθώς πολλά από τα πράγματα τα οποία έχει κάνει το Ισραήλ είναι συναφή και εφαρμόσιμα στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη στρατηγική του Ισραήλ όσον αφορά τη στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομίας, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Τζέρεμι που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση των start up Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε άλλους τομείς όπου μπορεί να επεκταθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία των δύο χωρών, όπως είναι η αμυντική συνεργασία,

Αναφέρθηκε δε, εκτενώς στις σχέσεις των δύο λαών, τονίζοντας πως η συνύπαρξη υπήρξε υπόδειγμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας.

«Είμαστε ιδιαίτεροι υπερήφανοι για τους Έλληνες πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό των Εβραίων αδερφών τους στα χρόνια της κατοχής. Έχουμε μια υποχρέωση να μην ξεχνάμε την ιστορία, το Ολοκαύτωμα ως ένα ασήκωτο βάρος στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εξαφανίσουμε το μίασμα του αντισημιτισμού. Όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» είπε προσθέτοντας πως «θα πρέπει να πολεμήσουμε τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία μέσα από την ενίσχυση της σχέσης των δύο κρατών».

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.

 

Ακολούθησε δεξίωση.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες INTERASCO –ασφάλειες και ΑΛΦΑ Γεωργικά Εφόδια
 

Υπηρεσίες για Μέλη

Προβάλλουμε και διευκολύνουμε τις Ελληνο-Ισραηλινές οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, όπως:

1. Εμπορικές αποστολές.
2. Συσκέψεις και σεμινάρια.
3. Επιχειρηματικά γεύματα και δείπνα.
4. Κοινωνικές εκδηλώσεις.
5. Συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις.
6. Απαντούμε στα σχετικά αιτήματα σας.


Δεχόμαστε πολλές ζητήσεις πληροφοριών από Ελλάδα και Ισραήλ στις οποίες απαντούμε προτείνοντας εταιρίες, προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό συμπεριλαμβάνει καταλόγους Ελλήνων και Ισραηλινών εξαγωγέων, προμηθευτών, αντιπροσώπων, κατασκευαστών και εμπόρων.

Χρήσιμοι ΣύνδεσμοιΔείτε στο Χάρτη

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Eθνικής Αντιστάσεως 73,
  Χαλάνδρι 15231, Αθήνα
 • Σταθερό 1:
  +30 210 6755667
 • Σταθερό 2:
  +30 210 6745619
 • Fax:
  +30 211 1205590
 • E-MAIL ADDRESSES:
  gicct@cosmotemail.gr
  info@greekisrael-chamber.gr

Διαφημιστικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα μας, δημιουργούν ευκαιρίες για την προβολή των προϊόντων σας και στις δύο χώρες.