Εθνικής Αντιστάσεως 73 - Χαλάνδρι 15231 - Τηλ.: +30 210 6755667 & +30 210 6745619 - Fax.: +30 211 1205590 - Email: gicct@cosmotemail.gr
 Αρχή σελίδας » Κατάλογος » Επιμελητήριο » Ανακοινώσεις »
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ
    Επιμελητήριο
     Ανακοινώσεις
     Καταστατικό
     Διοικητικό Συμβούλιο
    Τελευταια Νέα-Ανακοινώσεις
    Υπηρεσίες για Μέλη
    Ελλάδα (Greece)
    Ισραήλ
    Δραστηριότητες
    Ευκαιρίες Εργασίας
    Eπικοινωνία
 Αναλυτικές Πληροφορίες...

    ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

  Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα της επιχείρησης.
Αυτή η καταχώρηση έγινε: Τετάρτη 07 Μάρτιος, 2018.
   Αναλυτική Περιγραφή

   Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης στις 12 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου με κύριο ομιλητή τον κ. Γιάννη Στουρνάρα , Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία

Παρευρέθηκαν πολλά μέλη του Επιμελητηρίου, εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, διευθυντές και στελέχη ελληνικών τραπεζών δημοσιογράφοι και άλλοι

. Την εκδήλωση τίμησε η Πρέσβης του Ισραήλ κ. Irit Ben Abba.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Επιμελητηρίου κυρίου Βασίλη Παΐσιου ,

Ο κ. Παίσιος αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν υπάρχει ιστορικό άλλων λαών που να παρουσιάζει μια συνέχεια μέσα από χιλιετίες πολέμων, διωγμών, στιγμών δόξας και μεγαλείου, .όσο η Ελλάδα και το Ισραήλ.

Γύρω στο 1950 αρχίζει μια νέα περίοδος για τα δύο έθνη.

Το 1948 ιδρύεται το Κράτος του Ισραήλ και η Ελλάδα επιστρέφει σε μια κανονικότητα μετά από πολέμους και κατοχές,

Μόλις το 1991 το Ισραήλ αναγνωρίστηκε de jure από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,. Οι εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών αρχίσαν πολύ νωρίτερα και συνεχίστηκαν με αυξητικές τάσεις ώστε το 2000 να φτάσουν τα $800 εκατ.

. Η Ελλάδα και το Ισραήλ επέλεξαν να συνεργαστούν και σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. καθώς και στο εθνικό σύστημα καινοτομίας

Η πρόσκληση του Διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του επιμελητήριου μας. Συχνά καλούμε σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης, της πολιτικής και της οικονομίας.

Ακολούθως το λόγο έλαβε η Πρέσβης του Ισραήλ η οποία αναφέρθηκε στις πολύ καλές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και στην προοπτική ενδυνάμωσης τους στο μέλλον.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος .αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση επικέντρωσε την ομιλία του στην πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, ανέλυσε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τέλος αναφέρθηκε στην πολύπλευρη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ η οποία αποσκοπεί στην εμβάθυνση σχέσεων αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας σε τομείς όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η άμυνα, η τεχνολογία, η ενέργεια το περιβάλλον και η εκπαίδευση και κυρίως οι καινοτομίες, ( Το πλήρες κείμενο της πολύ ενδιαφέρουσας ομιλίας μπορείτε να την βρείτε στον κάτωθι ιστότοπο:

http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/News/Speeches/DispItem.aspx?Item_ID=502&List_ID=b2e9402e-db05-4166-9f09-e1b26a1c6f1b)

Απάντησε τέλος σε πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Ακολούθησε δεξίωση

.