Tel: +30 210 6755667 & +30 210 6745619
Επιλέξτε Γλώσσα: + Επικοινωνία
Γενική συνέλευση και ετήσια εκδήλωση του Ελληνο- Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας


Γενική συνέλευση και ετήσια εκδήλωση του Ελληνο- Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Τεχνολογίας

Γενική Συνέλευση

4 Φεβρουαρίου 2019  CROWNE PLAZA HOTEL

Ο πρόεδρος του επιμελητήριου κύριος Βασίλης Παΐσιος, έκανε απολογισμό του έργου του Επιμελητηρίου κατά το τελευταίο έτος και αναφέρθηκε στους σκοπούς του Επιμελητηρίου, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στα νέο-εγγραφέντα  μέλη.

Επ' ευκαιρία της γενικής συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου και η κοπή της πίτας.

Στην εκδήλωση είχε κληθεί ως κύριος ομιλητής ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος  και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν πολλά μέλη και φίλοι του Επιμελητηρίου.

Η πρέσβης του Ισραήλ κυρία Irit BenAbbaτίμησε την εκδήλωση . Στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην συμβολή του επιμελητήριου στην προώθηση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο και τα αποτελέσματα της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ τα τελευταία 4 χρόνια και στην αύξηση τόσο των εμπορικών συναλλαγών  όσο και στη βελτίωση των πολιτικών, πολιτιστικών και επιστημονικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στο έργο του Επιμελητηρίου από της ιδρύσεως του και την συμβολή του στην σύσφιγξη  και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ προσπαθώντας να δημιουργήσει ή να διευκολύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα, με συνέδρια, επαγγελματικά ταξίδια-επαφές, εκδηλώσεις, δημοσιεύσεις και άλλες πολλές πρωτοβουλίες. Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια, Υγεία, Τεχνολογία Υπολογιστών, Υπηρεσίες, είναι τομείς που προσφέρονται και προσφέρουν πολλά στην οικονομική συνεργασία για όφελος και των δύο χωρών. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Κώστας Μπακογιάννης. Κατά την ομιλία του υπογράμμισε :
«Η Αθήνα χρειάζεται πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Να
ξεπερνάμε αυτά που μας χωρίζουν και να ενώνουμε δυνάμεις»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «δυστυχώς αναβιώνει ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο αντισημιτισμός» και πρόσθεσε ότι «ξεχνάμε εύκολα και ταυτόχρονα δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας».
Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε αποκρουστική την πρόσφατη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο.  «Το επιχειρησιακό σχέδιο του για το δήμο της Αθήνας»

«Ελάτε να κάνουμε ένα νοητό ταξίδι στην Αθήνα του αύριο. Πάμε να κοιτάξουμε την πόλη μας από ψηλά», συνέχισε και υπογράμμισε:

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε αναλυτικά 11 στόχους του
επιχειρησιακού σχεδίου που ετοιμάζει ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» για την ασφάλεια, την καθαριότητα, την προσβασιμότητα, το πράσινο, τον μεγάλο
αθηναϊκό περίπατο, τις σύγχρονες γειτονιές-πρότυπα, τον τουρισμό, τους χώρους άθλησης, τις παιδικές χαρές, την επιχειρηματικότητα, τις υπηρεσίες
του Δήμου, τις κοινωνικές υπηρεσίες, την αξιοποίηση της δημοτικής υπηρεσίας.

Ολόκληρη η ομιλία όπως παρουσιάστηκε από την εφημερίδα «Παραπολιτικά»:

https://www.parapolitika.gr/article/mpakogiannis-na-xepername-afta-pou-mas-chorizoun-na-enonoume-dinamis


Με το τέλος της ομιλίας , η Πρέσβης του Ισραήλ και ο κ. Μπακογιάννης έκοψαν την πίτα για το 2019   σε μια κατάμεστη από ακροατές αίθουσα και επακολούθησε δεξίωση. 
 

Υπηρεσίες για Μέλη

Προβάλλουμε και διευκολύνουμε τις Ελληνο-Ισραηλινές οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, όπως:

1. Εμπορικές αποστολές.
2. Συσκέψεις και σεμινάρια.
3. Επιχειρηματικά γεύματα και δείπνα.
4. Κοινωνικές εκδηλώσεις.
5. Συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις.
6. Απαντούμε στα σχετικά αιτήματα σας.


Δεχόμαστε πολλές ζητήσεις πληροφοριών από Ελλάδα και Ισραήλ στις οποίες απαντούμε προτείνοντας εταιρίες, προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό συμπεριλαμβάνει καταλόγους Ελλήνων και Ισραηλινών εξαγωγέων, προμηθευτών, αντιπροσώπων, κατασκευαστών και εμπόρων.

Χρήσιμοι ΣύνδεσμοιΔείτε στο Χάρτη

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Eθνικής Αντιστάσεως 73,
  Χαλάνδρι 15231, Αθήνα
 • Σταθερό 1:
  +30 210 6755667
 • Σταθερό 2:
  +30 210 6745619
 • Fax:
  +30 211 1205590
 • E-MAIL ADDRESSES:
  gicct@cosmotemail.gr
  info@greekisrael-chamber.gr

Διαφημιστικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα μας, δημιουργούν ευκαιρίες για την προβολή των προϊόντων σας και στις δύο χώρες.