Tel: +30 210 67 45 619
Επιλέξτε Γλώσσα: + Επικοινωνία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη  επισημότητα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα σε ειδική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής, η τελετή αναγόρευσης του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς σε επίτιμο δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης, τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία ότι η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, για την προσφορά του κ. Κατς στην καταπολέμηση του ρατσισμού. «Επίσης τιμούμε τον κ. Κατς», σημείωσε ο Στρατής Γελαγώτης, «για την ανάπτυξη σχέσεων με τους φορείς και την ελληνική κοινωνία, που ειδικά για εμάς τους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου, ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας απέναντι στον αναθεωρητισμό και στην καλλιέργεια εθνικού και θρησκευτικού μίσους».
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, επεσήμανε στην ομιλία του που ακολούθησε, ότι με την ανακήρυξη του κ. Κατς σε επίτιμο δημότη του Δήμου, σηματοδοτείται η στρατηγική επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου, για την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας. «Διανύουμε μετέωρους καιρούς», σημείωσε ο Δήμαρχος, «με την ανάδυση φαινομένων αναθεωρητισμού, αντιδημοκρατικών κινημάτων και τρομοκρατικής έξαρσης. Η ειρήνη, η δημοκρατία, η ανεξιθρησκεία και τα ίσα δικαιώματα, βάλλονται από ποικίλα κινήματα και θεωρίες επιβολής ακραίων απόψεων και πεποιθήσεων. Η βία και ο ανορθολογισμός επιτίθενται και θέλουν να επιβληθούν του διαλόγου».
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βέρρος, ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συνεχισθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και διεκόπη λόγω της πανδημίας, για αδελφοποίηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου με τον Δήμο Ραμάτ Χανέγκεβ. Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης θα γίνουν δράσεις τουρισμού, πολιτισμού, βιώσιμης ανάπτυξης, αγροτικής παραγωγής κ.λπ.
Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς, ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή την Δημοτική Αρχή της Δυτικής Λέσβου, καθώς και την εμπνευστή της δράσης κ. Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ της Ομάδας Διαθρησκειακού Διαπολιτισμικού Διαλόγου, δεσμευόμενος να συνεχίσει να υπηρετεί το έργο του προς όφελος των λαών της Ελλάδας και του Ισραήλ, ν' αγωνίζεται για την προάσπιση των πατροπαράδοτων αξιών και των δημοκρατικών αρχών που τους συνδέουν.
Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, από χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
Το παρόν έδωσαν οι πολιτικές αρχές του τόπου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Λέσβου και π. Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Ισότητας των Φύλων και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ και η καθ΄ύλην αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Αφροδίτη Βατή Μαριόλα.
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, εκπροσώπησε ο Διευθυντής κ. Ηλίας Φρεζής.
Το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο Εμπορίου και Τεχνολογίας εκπροσώπησε η Διευθύντρια κ. Σουζάνα Φρανσές.
Καθόλη την διάρκεια της παραμονής τους, τον κύριο πρέσβη και τη σύζυγό του συνόδευσε η Αντιδήμαρχος κ. Αφροδίτη Βατή Μαριόλα και η κ. Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ζεύγος Κατς ξεναγήθηκε στο Σίγρι και τον Μόλυβο. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την επιβλητική Ιερά Σταυροπηγιακή (Πατριαρχική) Μονή Λειμώνος Καλλονής, τον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού του Μέσσου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου. Επίσης παρευρέθηκαν σε γιορτή υποδοχής του ιερού εβραϊκού Σαββάτου (Καμπαλάτ Σσαμπάθ-Kabbalat Shabbat) στην περιοχή Ταβάρι, με ομάδα Ισραηλινών που κατοικούν στη Λέσβο.
Οι αρχές ασφαλείας εξασφάλισαν με υποδειγματικό τρόπο, την διαμονή και τις μετακινήσεις των τιμώμενων προσκεκλημένων.
Το ζεύγος Κατς αναχώρησε έχοντας απολαύσει με μεγάλο ενθουσιασμό την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Λέσβου, και κυρίως μια ιδιαίτερη εμπειρία της μοναδικής ελληνικής φιλοξενίας.
 
Φωτογραφίες: Κάρολος Ιωσήφ 

Υπηρεσίες για Μέλη

Προβάλλουμε και διευκολύνουμε τις Ελληνο-Ισραηλινές οικονομικές, εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, όπως:

1. Εμπορικές αποστολές.
2. Συσκέψεις και σεμινάρια.
3. Επιχειρηματικά γεύματα και δείπνα.
4. Κοινωνικές εκδηλώσεις.
5. Συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις.
6. Απαντούμε στα σχετικά αιτήματα σας.


Δεχόμαστε πολλές ζητήσεις πληροφοριών από Ελλάδα και Ισραήλ στις οποίες απαντούμε προτείνοντας εταιρίες, προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό συμπεριλαμβάνει καταλόγους Ελλήνων και Ισραηλινών εξαγωγέων, προμηθευτών, αντιπροσώπων, κατασκευαστών και εμπόρων.

Χρήσιμοι ΣύνδεσμοιΧρήσιμοι ΣύνδεσμοιΕπικοινωνία


Διαφημιστικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα μας, δημιουργούν ευκαιρίες για την προβολή των προϊόντων σας και στις δύο χώρες.